Πάνος Παπανδρέου

Ιδρυτής & Επιστημονικός Υπεύθυνος - CibusMed

Ο Πάνος Παπανδρέου αποφοίτησε από το Bouve College of Health Sciences του Northeastern University, που βρίσκεται στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Στο Northeastern ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του Δίπλωμα Φαρμακευτικής (PharmD), καθώς και σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κύριος στόχος του διδακτορικού του ήταν η αξιολόγηση των μεταβολών της οστικής πυκνότητας σε πρόωρα νεογνά και η ανάπτυξη νεογνών με περιορισμένη ενδομήτρια ανάπτυξη.

Αρχικά εκτέθηκε στη Νεογνολογία και την Παιδιατρική ενώ εργαζόταν στη ΜΕΘ του Brigham and Women’s Hospital (Βοστώνη, MA). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Πάνος αποφάσισε ότι ήθελε να ενισχύσει τις γνώσεις του στη νεογνολογία και αφοσιώθηκε σε αυτόν τον τομέα. Ανέλαβε τη θέση του Κλινικού Φαρμακοποιού στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ (2016-σήμερα). Το 2017, ο Πάνος Παπανδρέου ίδρυσε τη CibusMed. Η CibusMed ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Παρεντερικής Διατροφής (PN) σε νοσοκομεία και κατ’ οίκον ασθενείς, καθώς και στην ανάπτυξη και αδειοδότηση αποκλειστικών λύσεων λογισμικού Computerized Order Entry/Clinical Decision Support Tools (CPOE/CDSS) για εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, που αναπτύσσονται διεθνώς. Η εταιρεία είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών παρεντερικής διατροφής και λύσεων λογισμικού στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την παραγωγή ≈50.000 λύσεων PN ετησίως.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικών Φαρμακοποιών (ESCP) από το 2011, κατέχοντας τη θέση του Επικεφαλής Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στην Παιδιατρική. Διετέλεσε μέλος (Γεν. Γραμματέας) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Ένωσης (2019-2022). Οι γνώσεις του στο αντικείμενο δεν περιορίζονται στη συμμετοχή του κλάδου, καθώς συμπληρώνονται και από ακαδημαϊκή έρευνα, έχοντας συμβάλει σε πολυάριθμες ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις.