Σωτήρης Αναγνώστης

Διευθυντής Καινοτομίας και Μάρκετινγκ στο Κέντρο Ικανοτήτων Πυθεία

Διεθνώς αναγνωρισμένος καινοτόμος και ηγέτης στον τομέα της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης.

Πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε 3 βασικούς κλάδους της βιομηχανίας:

– Tουρισμός
– Τηλεπικοινωνίες
– Υγεία
 

Στον τομέα του τουρισμού:

Δημιούργησε και προώθησε καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την εμπειρία των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο.

Με την εταιρεία του, η CloudRoam Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, από το 2012, εφηύρε το Pantoo, ένα έξυπνο ρολόι-τηλέφωνο που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν κλήσεις και να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο με πολύ χαμηλό κόστος.

Συγγραφέας τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ψηφιοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας. (διαδικτυακές πωλήσεις, διαδικτυακό μάρκετινγκ, διαδικτυακή διαχείριση φήμης).

2 φορές (2012-2013) προσκλήθηκε ως βασικός ομιλητής στα ετήσια συνέδρια του IATO από την Indian Association Tour Operators για να μιλήσει για τις συνεδρίες του: Always Connected Travelers.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και του τουρισμού:

Ανέπτυξε καινοτόμες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των επικοινωνιών μεταξύ επιχειρήσεων και ταξιδιωτών καθώς και την ασφάλειά τους.

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης:

Καλείται να επιταχύνει την αποτελεσματικότερη ψηφιοποίηση της υγείας με βάση τις γνώσεις του στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τουρισμού και των τηλεπικοινωνιών.

Επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών λύσεων για την εκπαίδευση και κατάρτιση των εμπλεκόμενων τμημάτων της ιατρικής κοινότητας.

Τα τρέχοντα έργα περιλαμβάνουν:

– Πλατφόρμα για ψηφιακά δίδυμα ασθενών.
– Ανάπτυξη εφαρμογών εκπαίδευσης επαυξημένης πραγματικότητας.
– Ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης για επαγγελματίες υγείας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.
– Ανάπτυξη εφαρμογών για τον έλεγχο του χρόνου αναμονής ασθενών και συνοδών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας καθώς και για αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών.

Επίσης από το 2015 κατείχε θέσεις διευθυντή μάρκετινγκ σε εταιρείες τουρισμού, εκπαίδευσης και τώρα στο Κέντρο Ικανότητας Πυθείας.